суббота, 9 июля 2022 г.

 Дотримуйся правил мінної безпеки!

Сьогодні небезпека натрапити на вибухонебезпечні предмети є всюди, де ведуться бойові дії. Тому дітям  так важливо знати як себе захистити у разі знаходження таких предметів.

 Частина з них може бути прихована на узбіччях, в полях і лісах і навіть у побутових речах та автомобілях. За данними ООН, сьогодні Україна одна з найбільш замінованих країн світу. Близько 80 тис. кв км території потребує розмінування. Це близько 13% від площі країни. Найбільш вибухонебезпечними регіонами в Україні є Київська, Чернігівська, Сумська, Харківська, Донецька, Луганська, Запорізька, Миколаївська та Херсонська області. За оцінками ООН, один рік бойових дій дорівнює 10 рокам розмінування.

 Державна служба з надзвичайних ситуацій закликає не ходити зараз у поля і ліси, не підбирати предмети на вулиці. Іноді вибухівка може бути замаскована у звичних речах. За словами рятувальників, слід дотримуватися головного правила: не підходь, не чіпай, телефонуй 101. Фахівці наголошують, що наближатися до міни чи підозрілого предмета край небезпечно. Не можна користуватися мобільним телефоном поруч. Необхідно повернутися назад тим самим маршрутом найменше 100 метрів. Лише тоді можна зателефонувати рятувальникам.




Слід запам'ятати місце виявленого вибухонебезпечного предмета і, якщо є можливість, поставити попереджувальний знак.

                                      Будьте пильними!




Комментариев нет:

Отправить комментарий